Skip to main content
Please wait...

Početkom mjeseca, RPZ policajci PS Stari Grad su, u cilju provođenja akcionog plana UNSCR 1325 „Žene mir i sigurnost“ u BiH, prisustvovali predavanju „Ravnopravnost spolova u sektoru sigurnosti“. Pored policajaca, pomenutom edukativnom skupu, su prisustvovali i službenici općine Stari Grad, Centra za socijalni rad, te više nevladinih organizacija koje su aktivno uključene u realizaciji Rezolucije UN broj 1325.

Povodom obilježavanja Općine organizirano je više prigodnih manifestacija. Tako je ekipa PS Stari Grad učestvovala na malonogometnom turniru održanom na terenu O.Š. „Vrhbosna“. Uz učešće više ekipa, nogometaši PS Stari Grad su osvojili drugo mjesto.

Svojim aktivnim učešćem u realizaciji projekta „Dan radosti“, RPZ policajci su pomogli da učenici područnih škola općina Konjic i Prozor-Rama, provedu jedan nezaboravan dan u Sarajevu. Pored obilaska nekih znamenitosti u gradu, ručka na Baščaršiji, učenici su posjetili i Pionirsku dolinu.

Kraj mjeseca je obilježio angažman na promoviranju projekta „gender balansa“ u policijskim agencijama BiH. Tim povodom RPZ policajci su posjetili „Srednju poljoprivredno-prehrambenu“ , „Srednju ugostiteljsko-turističku“ školu, te „Srednju školu za tekstil i dizajn“.Tom prilikom su podijeljeni plakate-baneri „Budi policajk“, te održana kraća predavanja o uvjetima i načinu upisa na policijske akademije u BiH.