Skip to main content
Please wait...

April mjesec je protekao u uobičajenim aktivnostima na provođenju kampanje „Rad policije u zajednici“. To se, prije svega, odnosi na edukaciju učenika područnih osnovnih i srednjih škola iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, sigurnosti u saobraćaju, maloljetničke delikvencije i međuvršnjačkog nasilja. Tako su predavanja i debate održane u osnovnim školama „Grbavica II“, „Kovačići“, „Hrasno“, te srednjim školama „Vladimir Nazor“, „Ekonomska škola“ i „Srednja škola za okoliš i drvni dizajn“. Zanimljivo je pomenuti i posjetu učenika trećih razreda O.Š. „Kovačići“ Međunarodnom aerodromu Sarajevo, a vezano za realizaciju nastavne teme „Moja okolina – vrste saobraćaja“.
U Vilsonovom šetalištu su RPZ policajci učestvovali u realizaciji projekta Ministarstva obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo, pod nazivom „Metlom protiv međuvršnjačkog nasilja“. Pored toga, održano je više sastanaka sa roditeljima i menadžmentom osnovnih škola, a vezano za unapređenja rada i povećanje stepena sigurnosti učenika u školama.
16. maja ove godine će, u prostorijama JU Centar za mlade općine Novo Sarajevo, a u sklopu obilježavanja „Dana općine“, RPZ policajcima Druge PU biti uručena općinska nagrada „Zlatna plaketa“, za izuzetan uspjeh i doprinos u radu sa lokalnom zajednicom, o čemu će biti objavljen poseban sadržaj u okviru kampanje „Rad policije u zajednici“.