Skip to main content
Please wait...

Februar mjesec tekuće godine je iskorišten za održavanje niza radionica u osnovnim i srednjim školama, a na teme sigurnosti učenika, huliganizma na sportskim terenima i sl. Radionice su organizirane u srednjoj Građevinsko-geodetskoj školi, srednjoj Zubotehničkoj školi, a utisak je da su pored veoma dobre posjećenosti, imale i pravi vaspitno-obrazovni efekat na slušaoce.

Polovinom mjeseca je u organizaciji RPZ policajaca PS Centar, a u saradnji sa menadžmentom O.Š. „Isak Samokovlija“, u okviru projekta „Dani otvorenih vrata“, dogovorena i realizirana posjeta učenika drugog razreda pomenute škole Prvoj policijskoj upravi. Tom prilikom učenici su obišli prostorije policijske uprave, razgovarali sa prisutnim policijskim i drugim službenicima i sa velikom pažnjom poslušali kraće izlaganja RPZ policajaca o zanimanju policajca.

Postupajući po dopisu iz Kabineta potpredsjednika F BiH Svetozara Pudarića, RPZ policajci PS Centar i PS Stari Grad, su dočekali i vršili osiguranje boravke djece sa područja općina Olovo, Kladanj i Vareš.

I na kraju ovog izvještaja treba ponovo napomenuti aktivnost koja traje još od decembra prošle godine, a riječ je o realizaciji projekta „Sa policijom u kino“. RPZ policajci PS Centar su, pored stalno angažovanih policijskih službenika, vršili osiguranje dolaska i odlaska djece u kino, te boravka za vrijeme trajanja projekcije filma. Kao što je poznato, projekata je uspješno okončan, na obostranu radost i zadovoljstvo svih aktera ove značajne manifestacije.