Skip to main content
Please wait...

Povodom Dana nezavisnosti, u organizaciji menadžmenta predškolske ustanove „Behar“ i RPZ policajaca PS Ilijaš, održan je „Defile slobode“ u Ilijašu čija je osnovna poruka bila:“Ne zaboravimo rođendan naše domovine, jer bez nje nema ni nas“.
U defileu su učestvovala djeca predškolske ustanove „Behar“ i „Perzijsko-bosanskog koledža“, zajedno sa svojim odgajateljima i nastavnicima. Prije defilea upriličena je i posjeta načelniku općine Ilijaš, koji je primio ovu „malenu“ delegaciju, poželjeli im dobrodošlicu i čestitali nastupajući Dan nezavisnosti.
Defile slobode je nastavljen mirnom šetnjom ulicama Ilijaša, u pratnji policije i radoznalih građana koji su im se pridružili, a prolaznici su od učesnika dobili na poklon zastavice i čestitke za nadolazeći praznik. Po završetku šetnje, djeca su se vratila u vrtić, gdje su im policajci PS Ilijaš na jedan zanimljiv i prijemčiv način, predstavili zanimanje policajca, objasnio njegov značaj, te pokazao opremu koju policija koristi u obavljanju svojih svakodnevnih zadataka.