Skip to main content
Please wait...

Period februara 2013. godine obilježile su redovne aktivnosti u smislu realizacije projekta „Rad policije u zajednici“. To znači da su ostvarivani svakodnevni kontakti sa predstavnicima i menadžmentom osnovnih i srednjih škola na području Općine, prisustvovali sastancima Savjeta mjesnih zajednica, obilazili vjerske objekte i ostvarivali kontakte sa vjerskim službenicima, a u cilju ostvarivanja što boljeg uvida u stanje sigurnosti na području općine Novo Sarajevo.
Od aktivnosti u osnovnim i srednjim školama, vrijedno je napomenuti održane radionice sa učenicima iz oblasti „zloupotrebe narkotičkih sredstava“ i „maloljetničke delikvencije“, a u periodu od 01.02. do 11.02.2013.godine u O.Š. „Kovačići“ sa učenicima V – VIII razreda, realizovano je više radionica iz projekta „Civilna hrabrost“.

U ovom vremenskom razdoblju ostvareno je aktivno učešće u realizaciji velikog projekta „Sa policijom u kino“. Tako je oko 1.200 učenika, u organizaciji RPZ policajaca Druge PU sa područja općine Novo Sarajevo, posjetilo „Cinema city“ i gledali programom predviđene filmove.