Skip to main content
Please wait...

Sa početkom nove godine, RPZ policajci PS Stari Grad odmah su započeli veoma intenzivne aktivnosti na provođenju kampanje „Rad policije u zajednici“. Tako su u dječijem paviljonu „Holiday marketa“ prisustvovali radionici „Upoznajmo profesiju – policajac“. Tom prilikom su prisutnoj djeci i njihovim roditeljima, predstavili profesiju policajca, objasnili šta to sve policajac treba da radi i kakvu opremu treba da ima. Tako su djeci pokazali radio-stanicu motorolu, sredstva za vezivanje – lisice, službenu palicu, šapku i fluorescentni prsluk.

Naravno, policajci su iskoristili priliku i okupljenoj djeci održali kratko predavanje na više interesantnih tema i to: djeca u saobraćaju, sigurnost djece na putu od kuće do škole, upotreba sigurnosnog pojasa, vožnja bicikla i oprema neophodna za bezbjednu vožnju. Djeci je, u okviru realiziranja radionice, dat zadatak da nacrtaju policajca i semafor, što su oni sa radošću učinili. Radionici je prisustvovalo oko 20 djece sa roditeljima i na osnovu reakcija se može reći da je bila veoma uspješna i zanimljiva.

Još jedna, vrlo korisna i vrijedna aktivnost naših RPZ policajaca, bilo je i učešće na manifestaciji dodjele diploma i sportskih oskara najboljim sportistima među članovima organizacije NVO „Altruist“. Nagrade su uručene na svečanosti organiziranoj u prostorijama pomenute organizacije, uz prisustvo većeg broja zvanica i predstavnika medija. Tom prilikom je sa predstavnicima NVO Altruist dogovorena dalja saradnja u skladu sa budućim aktivnostima.