Skip to main content
Please wait...

Simultani rad na realizaciji više projekata kampanje „Rad policije u zajednici“ obilježio je i ovaj mjesec u radu RPZ policajaca Prve PU. Ovdje ćemo pomenuti neke od tih aktivnosti. Tako su početkom mjeseca u saradnji sa „Otvorenom školom fudbala“ prisustvovali radionici na temu „Roditelj i djeca“, a sve u sklopu realizacije projekta „Sport + škola + policija“. Tom prilikom je dogovorena i dalja saradnja na što intenzivnijoj implementaciji ovog veoma korisnog projekta.

U O.Š. „Isak Samokovlija“ je održan, već tradicionalni, „Jesenji bazar“, manifestacija na kojoj učenici prodaju svoje radove sa ciljem da se prikupljena sredstva doniraju u humanitarne svrhe. RPZ policajci su iskoristili tu prigodnu priliku i poziv za učešćem, da za 30 najboljih učenika naprave i uruče im medalje sa natpisom MUP Kanotna Sarajevo – RPZ PS Centar. Uz prigodan program i uručenje priznanja, manifestacija je održana u veoma veselom i vedrom raspoloženju i druženju sa učenicima i njihovim roditeljima.

RPZ policajci PS Centar su učestvovali i u realizaciji kampanje F MUP-a BiH pod nazivom „Pazi kakav trag ostavljaš“. Tako su u prostorijama Mašinske škole održali učenicima predavanje iz oblasti sigurnosti u saobraćaju, sa posebnim osvrtom na četiri najčešća uzročnika saobraćajnih nezgoda: vožnja pod uticajem alkohola, opojnih droga, neprilagođena brzina i korištenja mobitela u vožnji. Predavanju su prisustvovali učenici koji su stekli zakonsko pravo na polaganje vozačkog ispita.

Krajem mjeseca je završen i prvi dio projekta „Sa policijom u kino“. Može se konstatovati da su RPZ policajci Prve PU uspješno završili ovu prvu fazu, obezbijedivši dolazak učenika od I – IX razreda, iz šest osnovnih škola sa područja općine Centar. Realizacija druge faze projekta će početi zajedno sa početkom drugog polugodišta, kada će i učenici iz preostalih pet osnovnih škola pogledati planirane projekcije filmova.