Skip to main content
Please wait...

Aktivnosti RPZ policajaca su u ovom periodu bile prilično raznovrsne, kako u pogledu vrste projekata, tako i u pogledu starosne dobi djece koja su učestvovala u realizaciji pomenutih projekata. Tako su u Srednjoj školi za okoliš i drvni dizajn organizirali dvije radionice na temu „Poznavanje zakona o JriM“ i „Prekršaji i mladi“, uz prisustvo 60 učenika i 3 odjeljenska voditelja. Odmah zatim je u O.Š. „Čengić Vila“, sa učenicima prvih razreda praktično realizirana tema „Prelazak pješaka preko ulice“ i „Rad policijskog službenika u raskrsnici“. Praktičnoj obradi teme je prisustvovalo 45 učenika.

U O.Š. „Vladimir Nazor“ naše kolege su prisustvovali realizaciji projekta općine Novo Sarajevo i nevladine organizacije „Green Art“, pod nazivom „Oni bojama signaliziraju“.

U ovom periodu nisu bili zapostavljeni ni naši najmlađi sugrađani, pa su tako RPZ policajci posjetili vrtić „Kekec“, gdje su za 30-oro djece i voditelje vrtića, organizovali i realizirali radionicu pod nazivom „Policajac tvoj prijatelj“.

Na kraju, ovaj izvještajni period možemo zaključiti kratkim raportom o realizaciji projekta „Sa policijom u kino“, u kojem su prema unaprijed utvrđenom rasporedu, naši RPZ policajci doveli i omogućili bezbjedno praćenje filmskih projekcija za 4.500 djece iz osnovnih škola sa područja općine Novo Sarajevo.