Skip to main content
Please wait...

Obavljajući svoje redovne poslove, kao i poslove iz djelokruga realizacije RPZ projekta, kolege i koleginice iz Prve PU, su u periodu novembar/decembar 2012. godine, izdvojili neke od svojih aktivnosti. Tako su u dogovoru sa menadžmentom O.Š. „Hasan Kikić“, sa učenicima prvih i drugih razreda održali radionicu na temu „Djeca u saobraćaju“, uz prisustvo 70 učenika.

U sklopu Akcionog plana MUP-a Kantona Sarajevo, zabilježen je intenzivniji rad na sprečavanju nepropisnog parkiranja vozila na obilježenim parking mjestima za motorna vozila invalidnih osoba.

Povodom Međunarodnog dana ljudskih prava, a u saradnji sa NVO „Step by step“, naši RPZ policajci su, zajedno sa predstavnicom iz Kabineta ministra MUP-a Kantona Sarajevo, učestvovali na manifestaciji „Dani nenasilja nad djecom“, koja je početkom ovog mjeseca održana u prostorijama „Doma mladih“ na Skenderiji.

Ipak treba naglasiti da je ovaj mjesec, kada je u pitanju realizacija projekta „Rad policije u zajednici“, obilježio početak realizacije projekta „Sa policijom u kino“, koji su organizirali i pokrenuli predstavnici MUP-a Kantona Sarajevo, Ministarstva obrazovanja Kantona Sarajevo , te filmskog i izdavačkog preduzeća „Tropic“ iz Zenice. Planirano je da u periodu od decembra 2012. godine do kraja februara 2013. godine, projekcije dva najnovija dječija filma, pogleda oko 35.000 djece iz osnovnih škola sa područja Kantona Sarajevo. Tako su naše kolege iz Prve PU, obezbijedili dolazak i odlazak djece iz O.Š. „Isak Samokovlija“, „Musa Ćazim Ćatić“, „Silvije S. Kranjčević“, „Vladislav Skarić“, „Hasan Kikić“, Safvet-beg Bašagić“ i „Nafija Sarajlić“. Važno je naglasiti da su dosadašnji efekti i feedback koji dolazi od djece i nastavnika, zaista izuzetni i pravo je zadovoljstvo je vidjeti kako se projekat odvija na obostranu radost i sreću svih učesnika.