Skip to main content
Please wait...

Početkom mjeseca RPZ policajci su obišli srednje škole na području općine Novo Sarajevo, te se dogovorili o terminima održavanja predavanja i radionica na teme „Zloupotreba narkotičkih sredstava“ i „Maloljetnička delikvencija“. Ove teme će biti realizirane u toku mjeseca novembra. Ostvareni kontakti sa menadžmentima škola su iskorišteni i za razmjenu iskustava i podataka u cilju rješavanja tekućih problema na ovom području.
01.10.2012. godine, u saradnji sa Štabom civilne zaštite općine Novo Sarajevo, Zavodom za hitnu medicinsku pomoć, JU Dom zdravlja „Omer Maslić“, realizirali projekat „Sigurnost 2012. godine“. Pokazna vježba je obavljena u dvorištu O.Š. „Grbavica 1“.

U O.Š. „Velešićki heroji“, a u saradnji sa djelatnicima BIHAMK-a, realizirana tema „Sigurnost djece u saobraćaju“. Realizacija teme je bila veoma uspješna, a fotografije sa ovog druženja su postavljene i na službenu web-stranicu BIHAMK-a.

Kao organizatori, naši RPZ policajci su učestvovali u realizaciji projekta donacije jednog specijalnog vozila Udruženju osoba oboljelih od cerebralne paralize. Donatori su bili ambasada Kraljevine Norveške i Ured visokog predstavnika u BiH, a manifestaciju su uveličali mnogobrojni gosti, članovi Udruženja i estradni umjetnici. O ovom događaju je objavljen i poseban tekst sa fotografijama na službenom web-sajtu MUP-a Kantona Sarajevo.

Još jedan vrlo zanimljiv i koristan projekat je realiziran u ovom periodu. Radi se o projektu „Životinje i mi“, koji su naše kolege iskoristile, da zajedno sa učenicima III-2 razreda OŠ „Grbavica 2“, njihovim odjeljenskim voditeljem i roditeljima, posjete Jedinicu za specijalističku podršku, Uprave policije, te se upoznaju sa postupkom dresure i namjene službenih pasa.

I na kraju ovog, različitim aktivnostima, veoma sadržajnog mjeseca, RPZ policajci Druge policijske uprave su , na poziv općinskog načelnika, učestvovali u otvaranju dječijeg igrališta u Vilsonovom šetalištu. Druženje sa djecom i njihovim roditeljima je bilo veoma zanimljivo i svakako, obostrano korisno.