Skip to main content
Please wait...

Naravno, početak juna mjeseca, kao i svake godine, obilježi početak „Kidss festivala“, događaja u kojem tradicionalno RPZ policajci Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, uzimaju aktivno učešće, a štandovi koji se postavljaju u olimpijskoj dvorani „Zetra“ uvijek izazivaju veliko zanimanje i pažnju naših posjetilaca. Tako je bilo i ove godine, a o tome najbolje svjedoče fotografije koje se mogu pogledati u nastavku.

Period avgusta i septembra mjeseca 2012.gGodine, u radu RPZ policajaca Prve policijske uprave, obilježile su različite aktivnosti. Ovom prilikom ćemo pomenuti neke od njih i kao i obično, propratiti ih prigodnim fotografijama. Krajem osmog mjeseca, policajci Prve PU su uzeli učešće u obilježavanju manifestacije „Dani policije“ u Kantonu Sarajevo. Kako je septembar mjesec u kojem počinje škola, tako su i naše kolege uzeli aktivnije učešće u pripremama za novu školsku godinu. Tako su, 03.09.2012. godine, prisustvovali i prijemu prvačića u O.Š. „Silvije Strahimir Kranjčević“.

Naporedo sa ovim aktivnostima, krajem septembra, u povodu „Međunarodne sedmice gluhih i nagluhih“, RPZ policajci su učestvovali i u manifestaciji „Tišina je naš svijet“, i na taj način dali svoj doprinos ukupnom društvenom naporu da se osobe sa ovakvom vrstom poteškoća što lakše i efikasnije uključe u svakodnevne životne tokove.

U saradnji sa aktivistima Udruženja za podršku osobama sa intelektualnim poteškoćama, RPZ policajci su 05.10.2012. godine pružili aktivnu podršku manifestaciji pod nazivom „Sportske igre Oaze i specijalne olimpijade u BiH“, koja se održavala naporedo na stadionu „Asim Ferhatović Hase“ i u olimpijskoj dvorani „Zetra“.

I pored svojih redovnih obaveza, RPZ policajci Prve policijske uprave, su uspjeli i u ovom periodu dati svoj veliki doprinos u realizaciji projekta "Rad policije u zajednici", o čemu najbolje govore fotografije koje smo mogli pogledati u ovoj informaciji. Za nadati se, da će u budućnosti, ove aktivnosti biti još intenzivnije i da će ovaj, hvale vrijedan projekat, biti i dalje realiziran na pravi način, uz mnogo ličnog entuzijazma ljudi koji učestvuju u njegovoj implementaciji.