Skip to main content
Please wait...

U septembru mjesecu RPZ policajci Druge policijske uprave su nastavili intenzivan rad na realizaciji kampanje „Rad policije u zajednici“. Prije svega izvršen je obilazak svih osnovnih i srednjih škola na području koje pokriva policijska uprava, te dogovorena realizacija predavanja i održavanja radionica sa učenicima prvih razreda u oktobru. Teme koje će biti realizovane su „Zloupotreba narkotičkih sredstava“ i „Maloljetnička delikvencija“.
09.09.2012. godine, RPZ policajci su uzeli aktivno učešće u realizaciji projekta „Let is do it“. Naime, zajedno sa uposlenicima općine Novo Sarajevo, mjesnih zajednica, te učenicima O.Š. „Velešićki heroji“, učestvovali su u čišćenju Spomen-parka „Vraca“ na Vracama.

U Centru za zdravo starenje općine Novo Sarajevo, 17.09.2012. godine, održano je predavanje članovima pomenutog centra, a u okviru realizacije projekta „Sigurnost osoba treće životne dobi“.

U periodu od 17.09. do 02.10.2012. godine realiziran je projekat „Sigurnost učenika u saobraćaju“, gdje su u saradnji sa rukovodiocima Druge PU i menadžmentom osnovnih škola, održane 22 radionice, uz prisustvo 505 učenika i 22 odjeljenska voditelja.