Skip to main content
Please wait...

U periodu januar – februar 2012. godine RPZ policajci na području koje pokriva Četvrta policijska uprava, su u situaciji proglašenog vanrednog stanja zbog elementarne nepogode, težište svog djelovanja stavili na pružanje pomoći stanovnicima najugroženijih područja općina Ilidža, Hadžići i Trnovo. Tako su uz punu koordinaciju i saradnju sa Općinskim štabovima civilne zaštite, te kolegama iz Specijalne jedinice MUP-a FBiH, uz korištenje svih raspoloživih ljudskih i materijalnih resursa vršili dostavu hrane, lijekova i drugih potrepština stanovnicima najugroženijih područja. Kao što je poznato značajan dio pomenutih općina je u komunikacijskom smislu bio potpuno odsječen, tako da je svakodnevna pomoć i podrška, koju su pružali policijski službenici, bila dragocjena.

Također, ostvarena je tijesna saradnja i pružana pomoć pripadnicima vatrogasne brigade, medicinskom osoblju i svim drugim privrednim i društvenim subjektima, kojima je pomoć u datim okolnostima bila potrebna.

Tako je u saradnji sa radnicima KJP „Sarajevo-šume“ izvršeno dostavljanje hrane za srneću divljač na lokalitetu Lisovača i Godinje na području općine Trnovo.

Po prestanku vanrednih okolnosti prestala je i potrebna za vanrednim angažovanjem policijskih službenika, tako da će kolege RPZ policajci sa područja Četvrte polciijske uprave, nastaviti svoju uobičajenu djelatnost i angažman u cilju što kvalitetnije realizacije projekta „Rad policije u zajednici“. Tim prije što će i u područnim školama, zbog propuštenog vremena, biti pojačane sve vrste nastavnih aktivnosti, pa će tako i aktivnost RPZ policajaca u smislu pojačane saradnje sa menadžmentom i učenicima škola, biti intenzivirana.