Skip to main content
Please wait...

U toku mjeseca decembra 2011. godine, u sklopu implementacije predviđenih aktivnosti, policijski službenici koji rade u kampanji „Rad policije u zajednici“, su održali niz radionica u osnovnim školama na području koje pokriva PS Ilidža. Radionice su sadržajno i načinom prezentacije bile prilagođene uzrastu učenika koji su im prisustvovali. Teme su također bile aktuelne, tako da su obrađene nastavne jedinice tiču maloljetničke delikvencije i sigurnosti djece u saobraćaju.

U sklopu projekta „Inkluzija romske populacije“, sa Romima koji pohađaju osnovne škole je pored pomenutih tema, posebno obrađena i tema „Prosjačenje“. Ovdje treba napomenuti da je predavanje proteklo u veoma pozitivnoj i opuštenoj atmosferi, te da su djeca vrlo pažljivo odslušala predavanje i aktivno učestvovala u realizaciji nastavne jedinice.

Povodom novogodišnjih praznika, tokom kojih se intenzivno koriste različita pirotehnička sredstva, građanima i učenicima su dijeljeni leci upozorenja, u kojima su predočene sve opasnosti korištenja pirotehničkih sredstava, kao i kazne predviđene u slučajevima činjenja te vrste prekršaja.

I na kraju, RPZ policajci su uzeli aktivno učešće u manifestaciji održanoj u VIII-oj osnovnoj školi na Ilidži, u sklopu promjene imena te škole, koja sada nosi ime nedavno preminulog načelnika općine Ilidža, Amera Ćenanovića.

Nova godina nosi i nove obaveze i izazove za sve policijske službenike MUP-a Kantona Sarajevo, pa tako i za RPZ policajce PS Ilidža. Na osnovu onoga što su kolege do sada uradile na realizaciji ovog iznimno značajnog projekta, nema sumnje da će i naredna godina biti veoma uspješna.