Skip to main content
Please wait...

Tačno onako kako je i dogovoreno prošlog mjeseca, prilikom održavanja prvog dijela radionice „Probna policijska stanica“, njen nastavak se desio u vremenu od 30.11. – 01.12.2011. godine u sjedištu MUP-a Kantona Sarajevo.

Kao i prošli put, radionici su, ispred Švicarske Agencije za razvoj i saradnju SDC, prisustvovali direktor Agencije Peter Schorer i gospodin Zoran Petrović, te predstavnici MUP-a Kantona Sarajevo i MUP-a Unsko-sanskog Kantona.

Nakon pažljive analize dosadašnjih rezultata ove radionice, uz neke nove prijedloge i inicijativee, akcenat u radu je stavljen na sljedeće teme:
- sistematizacija radnih mjesta uz opis radnih zadataka u novoj organizaciji,
- ocjenjivanje radnog učinka i motivacija saradnika i
- koncept dalje obuke.

Svi učesnici su svojim učešćem u raspravi dali puni doprinos donošenju veoma kvalitetnih zaključaka i smjernica za dalji rad. Generalna ocjena dosadašnjeg angažiranja na realizaciji ove vrlo interesantne radionice jeste da ona obiluje mnoštvom zanimljivih prijedloga u organizacijskom smislu, te samim tim i u smislu poboljšanja efikasnosti rada policijskih službenika, utvrđivanja čvršćih smjernica za dalji rad, ali i neophodne detaljne pripreme za stvaranja svih uvjeta u cilju pune implementacije ovog probnog projekta.

Stoga se može zaključiti da je pred učesnicima ove radionice, ali i cijelog projekta, period strpljivog i predanog rada, koji će uz adekvatnu potporu svih zainteresiranih, bez sumnje, polučiti prave rezultate.