Skip to main content
Please wait...

Realizacija projekta „Školske saobraćajne patrole“ je jedna od aktivnosti koja je obilježila djelovanje RPZ policajaca PS Ilidža prethodnog mjeseca. Projekat je dogovoren i implementiran u saradnji sa učenicima i menadžmentom „Prve osnovne škole“ na Ilidži. U patrolama je učestvovalo sedam učenika koji su položili ispit i dobili certifikat za članove „Školske saobraćajne patrole“. Prilikom realizacije obuke vozači su kontrolirani i upozoravani na prekršaje koje su počinili u saobraćaju, te su im tom prilikom dijeljeni leci „Voli život – poštuj pravila“.

Druga značajnija manifestacija u kojoj su uzeli učešće kolege iz PS Ilidža je bila „Otvorena zabavna škola fudbala“, u sklopu koje je u periodu od 24. do 26.10.2011. godine, održan seminar u hotelu „Terme“ na Ilidži. Cilj ovog projekta je stvaranje mreže ljudi u lokalnoj zajednici, čija je uloga zajedničko djelovanje na prevenciji kriminala i maloljetničke delikvencije, te rješavanje različitih problema sa kojima se djeca i mladi susreću. Naravno, sve to u saradnji sa roditeljima i drugim članovima šire društvene zajednice.

Na stadionu FK „Radnik“ u Hadžićima je otvorena pokazna škola fudbala, a različitim radionicama održanim u okviru škole prisustvovalo je oko 200 djece školskog uzrasta. Također, školu su posjetili brojni gosti iz naše zemlje i regiona.

RPZ policajac u PS Hadžići je sa prvačićima O.Š. „6. mart“ obišao naselje i tom prilikom su se učenici upoznali sa saobraćajnim znakovima, te educirani u smislu pravilnog ponašanja pješaka u saobraćaju. Treba napomenuti da je realizovana i novčana donacija i obavljena kupovina osnovnih životnih namirnica za porodicu Ramović Avdije.