Skip to main content
Please wait...

U periodu od 24. – 26.10.2011. godine, u hotelu „Terme“ na Ilidži, održan je seminar na temu SSP-a (school, sport, police), a tiče se udruženog djelovanja nastavnika, djece, sportskih učitelja i policije, u cilju izgradnje sigurnog i zdravog okruženja, te međusobnih odnosa utemeljenih na povjerenju i saradnji. Seminar je održan u organizaciji i pod pokroviteljstvom organizacije „Open Fun Football Schools“. Ovim aktivnostima su se priključili brojni gosti iz naše zemlje i regiona: Slovenije, Hrvatske, Srbije, Makedonije i Kosova, te uz učešće nekih poznatih ličnosti iz različitih segmenata našeg društvenog života.
U relizaciju navedenih aktivnosti su bili uključeni i policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

U sklopu pomenutih aktivnosti 26.10.2011. godine je u periodu od 10.00 do 13.00 sati, na nogometnom stadionu FK „Radnik“ u Hadžićima, održana „Otvorena zabavna škola fudbala“. Druženju je prisustvovalo oko 200 djece, koja su učestvovala na 12 stanica rada na stadionu, a na svakoj stanici su treneri i asistenti demonstrirali neke od dijelova treninga, uz korištenje nogometnih lopti i drugih rekvizita.

U istom periodu je organizovana i policijska radionica, gdje je bila angažovana jedna patrola Jedinice za specijalističku podršku, patrola saobraćajne policije, te policijski službenici Druge, Treće i Četvrte policijske uprave, te službenici Sektora kriminalističke policije. Tom prilikom su prisutne kolege, u zavisnosti od linija rada, razgovarali sa djecom, pokazivali im neke od rekvizita i dijelova opreme izloženim za tu priliku, te uz druženje i razgovor, pokušali ih dodatno educirati o pitanjima saobraćaja, kriminaliteta, maloljetničke delikvencije i sl.

Sve u svemu, na kraju ove kratke informacije, može se konstatirati da su i seminar i škola fudbala, u potpunosti ispunili očekivanja, kako organizatora, tako i glavnih konzumenata, djece, koja su u svemu onome što je za njih bilo organizirano, istinski uživala.