Skip to main content
Please wait...

Glavno težište aktivnosti naših RPZ policajaca Četvrte policijske uprave, odnosno PS Ilidža i PS Hadžići, u ovom mjesecu, s obzirom na početak nove školske godine, bio je na upoznavanju i poštivanju saobraćajnih propisa i ponašanja pješaka u saobraćaju. Posebno je bilo važno provesti te aktivnosti sa učenicima prvih razreda osnovnih škola, u čemu su kolege zaduženi za realizaciju projekta „Rad policije u zajednici“, uglavnom i uspjeli.

U sklopu pomenutog programa sa učenicima prvih razreda su realizirane sljedeće teme:
- Razvijanje discipline i samodiscipline – poštivanje pravila kretanja u
saobraćaju
- Razvijanje svijesti o važnosti sigurnog kretanja u saobraćaju ,
- Navikavanje na samoodgovornost u saobraćaju,
- Razvijanje svijesti o kulturi ponašanja u saobraćaju,
- Prelaz preko ceste gdje ima/nema semafora,
- Kretanje cestom koja ima/nema trotoar/pločnik ili pješački prelaz.

Kolega RPZ policajac iz PS Hadžići bio je pozvan da prisustvuje svečanosti u povodu promocije 8. klase kadeta O.S. Bosn i Hercegovine, a koja je održana u kasarni „Zaim Imamović“ u Pazariću.

Također je, pored aktivnosti na realizaciji programa predavanja iz oblasti saobraćaja sa učenicima prvih razreda, pozvan da se obrati prisutnima na svečanosti povodom početka nove školske godine u osnovnim školama „Hilmi ef. Šarić“ u Tarčinu i „9. maj“ u Pazariću, što samo po sebi predstavlja priznanje za dosadašnji rad i angažovanje na provođenju projekta „Rad policije u zajednici“, te daljem kvalitativnom poboljšanju odnosa sa predstavnicima lokalne zajednice.