Skip to main content
Please wait...

Pored redovnih aktivnosti u okviru realizacije projekta „Rad policije u zajednici“ koje se odnose na redovne kontakte RPZ policajaca sa učenicima i menadžmentom osnovnih škola na području Treće policijske uprave, predstavnicima Centra za socijalni rad, te predstavnicima nadležnih službi Općine, u ovom mjesecu posebno treba naglasiti njihov angažman na realizaciji projekta „Buđenje ekološke svijesti u lokalnoj zajednici“.

Aktivnosti na realizaciji ovog projekta su organizirane na području Teheranskog trga, a nosioci projekta je bila općina Novi grad i mjesna zajednica „ Saraj-Polje. Tom prilikom je izvršeno čišćenje i ograđivanje zelenih površina, popravak klupa u parku, ponovno obilježavanje šahovskog polja na Trgu, te je posađen veći broj hortikulturnih zasada.

Pored naših RPZ policajaca, učešće u akciji su uzeli radnici KJKP „Park“, eko-sekcija O.Š. „Aleksa Šantić“, udruženje „Oaza“ i udruženje „Radost života“ sa svojim štićenicima, te veći broj stanara mjesne zajednice „Saraj-Polje“.

Akcija je uspješno okončana, uz obostrano korisno druženje svih učesnika, o čemu svjedoče i fotografije koje se mogu vidjeti u okviru ovog mjesečnog informativnog teksta o aktivnostima RPZ policajaca Treće policijske uprave.
Sarajevo, 11.07.2011. godine