Skip to main content
Please wait...

Informacija o aktivnosti RPZ policajaca PS Centar za period mart-april 2011. godine
Prethodna dva mjeseca su obilježile veoma intenzivne aktivnosti RPZ policajaca PS Centar i službenika policije zaduženih za koordinaciju, u sjedištu MUP-a Kantona Sarajevo.
Svjesni važnosti projekta „Rad policije u zajednici“, RPZ policajaci su veoma ozbiljno pristupili realizaciji više tema u okviru pomenutog projekta, te su održali niz predavanja i radionica na temu sprečavanja maloljetničke delikvencije i sigurnosti djece u saobraćaju. Tako je održano veoma uspjelo predavanje pod nazivom „Bomba nije rješenje“ u prvim razredima Mašinske tehničke škole, te radionica na temu „Djeca u saobraćaju“ u O.Š. „Isak Samokovlija“, kojoj su pored djece prisustvovali i njihovi roditelji.
Prošlog vikenda je u saradnji sa menadžmentom O.Š. „Isak Samokovlija“ organizirana manifestacija pod nazivom „Dani roditelja – proljetni bazar“, na kojoj su učenici prodavali svoje radove, a zatim je odigrana revijalna utakmica između učenika škole domaćina i ekipe „Humane zvijezde“. Nakon utakmice, koju je obilježilo odlično suđenje RPZ policajaca, učesnicima su uručeni prigodni pokloni – medalje i promotivni materijal iz kampanje „Vaša policija“. Ovo ugodno druženje, kojem je prisustvovalo više od hiljadu djece, završeno je koncertom grupe „Tribun bend“. Manifestaciju su propratili brojni novinari iz elektronskih i printanih medija, te se može reći da je naišla na veoma topao prijem javnosti, roditelja i naravno onih zbog kojih je sve ovo i organizirano, a to su naša djeca.
Treba napomenuti da se sve aktivnosti RPZ policajaca, na području PS Centar, dogovaraju i koordiniraju sa nadležnim predstavnicima općine Centar, pa se tako već dogovaraju neke zajedničke akcije za mjesec maj tekuće godine.

Sarajevo, 29.04.2011. godine