Skip to main content
Please wait...

Informacija - RPZ - IV PU
Aktivnosti RPZ policajaca na području IV PU u periodu februar-mart 2011. godine
U protekla dva mjeseca na području IV PU, službencii policije PS Ilidža i PS Hadžići su u sklopu relizacije projekta „Rad policije u zajednici“, održali niz predavanja i vježbi na više aktuelnih tema. Predavanjima tretirane teme su se ticale maloljetničke delikvencije, nasilja među vršnjacima, sigurnosti djece u saobraćaju, te tema „Voli život, poštuj pravila“, u cilju informisanja mladih o posljedicama konzumiranja alkohola, posljedicama brze vožnje i vožnje pod uticajem opojnih supstanci. Ove aktivnosti su realizirane u većini osnovnih škola na području općina Ilidža i Hadžići.
Službenici policije zaduženi za realizaciju ovog projekta u PS Hadžići, su održali i sastanak na općinskom nivou, uz prisustvo pomoćnika načelnika općine Hadžići, direktora osnovih škola i Srednjoškolskog centra Hadžići, te predstavnika općinskog Centra za socijalni rad, a na temu „Zajedno protiv nasilja“. Tom prilikom je dogovorena intenzivnija saradnja RPZ policajaca, socijalne službe, općinskih organa i nastavnog osoblja u školama, a sve u cilju preveniranja maloljetničke delikvencija i nasilja među vršnjacima.
Nema sumnje da će ovakva vrsta saradnje između općinskih struktura i nadležnih policijskih uprava na području MUP-a Kantona Sarajevo, donijeti pozitivne rezultate u prevenciji i zajedničkoj borbi protiv svih oblika devijantnih ponašanja, posebno među djecom i omladinom.

Sarajevo, 11.04.2011. godine