Skip to main content
Please wait...

Predstavnici Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije u posjeti MUP-u KS

16, Oct 2023
Dekan Ahić i ministar Katica

Predstavnici Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije UNSA na čelu s dekanom, prof. dr. Jasminom Ahićem, posjetili su danas Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo gdje su se susreli s ministrom Admirom Katicom. Ovom prilikom, predstavnici Fakulteta izrazili su zahvalnost na saradnji s policijom Kantona Sarajevo, bez koje, kako su naveli, mnogi segmenti nastave ne bi bili izvodivi.

Tokom sastanka, razgovarano je o unapređenju kvaliteta studija na navedenom fakultetu te načinima i modalitetima na koje MUP KS tome može dati svoj doprinos. To se prije svega odnosi na omogućavanje da studenti dobiju što kvalitetnije uslove za sticanje znanja i iskustava jer su upravo oni budući nosioci sigurnosnog sistema ovog grada i države. Također, naglašeno je da je ljudski resurs, bez obzira na razvoj tehnologije i inovacija, najvažniji u polju sigurnosti, ali svakako da će se u budućnosti nastaviti s praćenjem trendova razvoja inovacija kako bi svima bila olakšana održivost primarnog cilja - borba protiv svih oblika kriminala i zaštita sigurnosti građana.

- Nakon godina iscrpnog rada na doprinosu cjelokupnoj sigurnosnoj situaciji, uistinu je posebno zadovoljstvo i čast dobiti priznanje i pohvalnu riječ struke. Takva priznanja imaju dodatnu vrijednost kada iza njih stoji institucija s tridesetogodišnjom historijom razvoja i unapređivanja sigurnosnih nauka - Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije UNSA, naveo je ministar Katica.