Skip to main content
Please wait...

Potpisan Sporazum o saradnji s Visokom školom „CEPS - Centar za poslovne studije“

31, Oct 2023

U prostorijama Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo danas je potpisan Sporazum o naučnoj, istraživačkoj i stručnoj saradnji između Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Visoke škole “CEPS –Centar za poslovne studije” te Uprave policije MUP-a KS. Sporazum su potpisali ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica, direktor CEPS-a Mirzo Selimić i policijski komesar Fatmir Hajdarević.

-Naš cilj je da približimo teoriju s praksom što ćemo na ovaj način i ostvariti. Veliki broj policijskih službenika MUP-a KS su korisnici naših programa i na ovaj način ćemo im olakšati procese sticanja novih znanja, kazao je direktor Mirzo Selimić.

-Saradnja s visokoškolskim ustanovama u svrhu stvaranja što kvalitetnijeg naučnog i stručnog okruženja, posebno u oblastima kriminalistike i kriminologije je jedan od naših primarnih ciljeva. Želimo da naši sadašnji i budući službenici koji predstavljaju prvu liniju čuvanja sigurnosti ovog grada i domovine imaju najbolje uslove za usavršavanje svojih vještina, naglasio je ovom prilikom ministar Katica.