Skip to main content
Please wait...

Poziv na press konferenciju povodom predstavljanja Strategije i akcionog plana za sprečavanje i suzbijanje zloupotrebe opojnih droga u Kantonu Sarajevo

27, Dec 2023

Pozivamo vas na press konferenciju Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo povodom predstavljanja Strategije i akcionog plana za sprečavanje i suzbijanje zloupotrebe opojnih droga u Kantonu Sarajevo.

Na hitnoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo o sigurnosti u saobraćaju, održanoj 09.06.2023. godine, Vlada KS zadužena je da donese program prevencije i suzbijanja zloupotrebe opojnih droga, s posebnim fokusom na kontrolu učesnika u saobraćaju, a nosilac aktivnosti bio je MUP KS. Ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica formirao je stručni tim sačinjen od dugogodišnjih stručnjaka i profiliranih pojedinaca u različitim segmetima suprotstavljanja zloupotrebi opojnih droga koji su prethodnih mjeseci intenzivno radili na izradi Strategije i Akcionog plana, te definisali opće ciljeve, područje djelovanja i posebne strateške ciljeve.

Press konferencija na kojoj će biti predstavljena Strategija i akcioni plan za sprečavanje i suzbijanje zloupotrebe opojnih droga u Kantonu Sarajevo, održat će se u četvrtak, 28.12.2023. godine u 11,00 sati u zgradi Kantona Sarajevo (I sprat, ispred sale 100).