Skip to main content
Please wait...

Ministar Katica uputio riječi zahvalnosti policijskom komesaru i policijskim službenicima na predanom radu

3, Jan 2024

Prema zvaničnim podacima Turističke zajednice Kantona Sarajevo, u periodu od 29. decembra do 2. januara Kanton Sarajevo je posjetilo 13.529 turista. Na manifestaciji javnog dočeka Nove 2024. godine ispred Vječne vatre bilo je oko 30.000 posjetilaca, a novogodišnja noć na području cijelog Kantona Sarajevo protekla je mirno. Ni tokom prethodnih dana, i pored velikog broja gostiju u Sarajevu, nisu zabilježeni veći prekršaji, a ministar MUP-a Kantona Sarajevo uputio je tim povodom riječi zahvalnosti policijskom komesaru Fatmiru Hajdareviću i svim policijskim službenicima.

„Kao ministar MUP-a Kantona Sarajevo ponosan sam na sve policijske službenike, načelnike, komandire i šefove odjeljenja koji su svojim predanim radom i planskim aktivnostima doprinijeli da praznici u Sarajevu proteknu što sigurnije za sve naše građane, ali i brojne turiste kojih je, prema zvaničnim podacima, bilo više od 13.000.

Posebno se zahvaljujem policijskom komesaru Fatmiru Hajdareviću na planski koordiniranim i provedenim aktivnostima zahvaljujući kojim, i pored velikih okupljanja na otvorenom i u zatvorenim prostorima, nisu zabilježeni veći prekšaji.

Izuzetno me raduje veliki broj čestitki i zahvalnica građana i institucija upućenih MUP-u Kantona Sarajevo na uspješnom provođenju sigurnosnih mjera. Građani nam pišu da su im naši policijski službenici kontrolišući vozače i vozila u saobraćaju ulijevali dodatnu sigurnost i učinili novogodišnje praznike bezbrižnim. Za nas je to najbolji pokazatelj da nam građani vjeruju i da smo na pravom putu. Jaka i pouzdana policija Kantona Sarajevo naš je cilj kojem snažno koračamo,“ poručio je ministar Katica.