Skip to main content
Please wait...

Konferencija „Dobre prakse u integraciji migranata“

19, Feb 2024

MUP Kantona Sarajevo, uz podršku Misije OSCE-a u BiH i Ureda za demokratske institucije i ljudska prava pri OSCE-a,(ODIHRorganizuje obuku na temu „Dobre prakse u integraciji migranata” koja će se održati od 20-21.02.2024. godine u Sarajevu, u Hotelu IBIS, ulica Džemala Bijedića 169a, s početkom u 09,00 sati. Konferenciji će prisustvovati predstavnici resornih ministarstava Kantona Sarajevo koja se bave problematikom migranata, socijalnih službi, te nevladinih organizacija.

Teme kojima će se baviti konferencija su: integracija migranata – institucionalni i pravni okvir, podrška građanskoj, kulturnoj i jezičnoj integraciji migranata, pristup migranata tržištu rada, rasizam i ksenofobija, prevencija i odgovor na diskriminaciju, edukacija migranata, zdravstvena zaštita, socijalne usluge i stanovanje.

Uvodna obraćanja učesnicima održat će ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica, voditeljica sekcije ljudskih prava Misije OSCE u BiH Esther Garcia Fransioli i savjetnica za migracije i slobodu kretanja, OSCE Ured za demokratske institucije i ljudska prava Alice Szczepanikova.

Pozivamo medije da snime izjave i kadrove 20. februara 2024. godine (utorak), u 08:45 sati, u hotelu „Ibis“, Sarajevo.