Skip to main content
Please wait...

Nakon 40 godina rada u MUP-u Kantona Sarajevo Mediha Bajramović na 8.mart ispraćena u penziju

8, Mar 2024

Davne 1982. godine Mediha Bajramović zasnovala je radni odnos u tadašnjem Općinskom sekretarijatu u Starom Gradu, a nakon 40 godina rada sa strankama, na referatu izdavanja vozačkih dozvola na Ilidži, dočekala je zasluženu penziju.

MUP Kantona Sarajevo i ministar Admir Katica ispratili su danas u zasluženu penziju 15 uposlenika, a među njima i 66-ogodišnju Medihu koja svoj radni vijek u ovom sigurnosnom organu pamti po najljepšim uspomenama.

O tome kakav je radnik bila, kaže da najbolje govore djela, ali i nagrade. „Ja sam se zaposlila 1982. godine, a nakon dvije godine rada dva puta uzastopno sam dobila nagradu za svoj rad – zlatnik sa likom Josipa Broza - Tita koji sam sa ponosom čuvala.  Nikada nisam imala problema u MUP-u Kantona Sarajevo, uvijek sam svoj posao radila časno i pošteno, a sa pretpostavljenim sam imala fer i korektan odnos i uvažavali su me. Bilo je i druženja i zabava, a sa kolegama smo se uvijek zabavljali za 8.mart,“ ispričala je Mediha. Za MUP Kantona Sarajevo ističe da je dobar poslodavac, ali naglašava i da samo dobar radnik i dobar poslodavac mogu isporučiti dobar rezultat, u ovom slučaju kvalitetnu uslugu za građane.

U šali dodaje da je bila najbolji viši refrent za izdavanje vozačkih dozvola u Kantonu Sarajevo. „Radila sam 40 godina sa strankama i nikada nisam imala problema. Kada znate da radite svoj posao, ništa vas ne može poljuljati, niti izbaciti iz takta. Pamtim svoj rad po najljepšim uspomenama, ali nažalost danas mladi ljudi koje susrećem uglavnom govore da jedva čekaju penziju. Ne znam zašto je to tako, jer u poslu treba uživati,“ ispričala je Mediha.

Osim Medihe, današnjem svečanom ispraćaju penzionera MUP-a Kantona Sarajevo prisustvovalo je još 14 uposlenika, mahom dama koje će ovaj Međunarodni dan žena pamtiti upravo po svom odlasku u zasluženu penziju. Među njima je i Ankica Jozić koja je penziju dočekala također u Sektoru za građanska stanja Ilidža, a koja je uporedila rad administracije u našoj zemlji sa administracijom u Njemačkoj gdje je nadavno boravila. „Naša administracija je mnogo bolja za stranke. Za razliku od Njemačke, nama građani u svakom trenutku mogu doći na šalter i zatražiti neku uslugu ili informaciju, dok tamo to nije tako,“ ispričala je Ankica.

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica svim penzionerima je uručio zahvalnice za saradnju i nemjerljiv doprinos u radu MUP-a Kantona Sarajevo, satove i cvijeće.

„MUP Kantona Sarajevo ponosni je poslodavac velikog broja uposlenika koji su zasnovali i okončali svoj radni vijek upravo u ovom sigurnosnom organu. S posebnim zadovoljstvom i pijetetom ispraćamo naše radne kolege koji su u prethodnom periodu ostvarili pravo na odlazak u penziju. Čestitamo vam odlazak u penziju i ponosni smo na sve vaše doprinose i uspjehe ostvarene u Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo. Želimo vam puno sreće na vašem novom putu,“ poručio je ministar Katica.

Svi penzioneri koji su prisustvovali današnjem prijemu složni su da na mladima svijet ostaje i da mladim ljudima treba dati šansu da rade i unose promjene. Za razliku od mladih ljudi, smatraju da penzioneri trebaju uživati u svom slobodnom vremenu, okruženi porodicom i prijateljima, te se držati slogana koji rado ponavljaju:  „Mogu šta hoću, a ne moram ništa.“