Skip to main content
Please wait...

Saradnja MUP-a Kantona Sarajevo sa Fakultetom sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu

15, Mar 2024

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica i policijski komesar Fatmir Hajdarević primili su danas delegaciju Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu koju je predvodio dekan fakulteta, prof.dr. Ifet Mahmutović. Povod za ovaj sastanak bilo je razmatranje novih oblika saradnje između MUP-a Kantona Sarajevo i Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu.

Predstavnici fakulteta istakli su da stavljaju na raspolaganje svoje kapacitete potrebne za praćenje i analizu, kao i preventivno djelovanje, detektovanje problema i svaku vrstu podrške MUP-u Kantona Sarajevo. Naglasili su da je Vlada Kantona Sarajevo osigurala neophodna sredstva za rad bazena na ovom fakultetu koji će biti na raspolaganju studentima, mlađim školskim uzrastima, takmičarima, klubovima, kao i policiji.

Ministar Katica i policijski komesar Hajdarević su istakli da postoji volja i opredijeljenost za saradnju sa Fakultetom sporta i tjelesnog odgoja, posebno na projektima kroz koje će MUP Kantona Sarajevo strateški djelovati na planu brige, prevencije i edukacije svojih kadrova.

U narednom periodu Fakultet sporta i tjelesnog odgoja pripremit će pilot projekat, prema smjernicama MUP-a Kantona Sarajevo – Uprave policije kroz koji će se konkretizovati međusobna saradnja.

Pored dekana fakulteta, prof.dr. Mahmutovića sastanku su prisustvovali i dr.Husnija Kajmović

, prodekan za nauku, prof. Munir Talović prodekan za finansije i prof.dr.Safet Kapo

prodekan za osiguranje kvaliteta.

Fakultet sporta i tjelesnog odgoja je nastavna i naučna institucija koja je osnovana Zakonom o osnivanju Visoke škole za fizičku kulturu u Sarajevu 25. novembra 1963. godine. U sastav Univerziteta u Sarajevu primljen je 1965. godine. Shodno Zakonu o visokom obrazovanju, Visoka škola za fizičku kulturu je 1974. godine prerasla u Fakultet za fizičku kulturu. Pod nazivom Fakultet sporta i tjelesnog odgoja u Sarajevu djeluje od 2004. godine.