Skip to main content
Please wait...

Delegacija MUP-a BPK Goražde posjetila MUP KS

20, Mar 2024

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica i policijski komesar Fatmir Hajdarević primili su danas u radnu posjetu ministra unutrašnjih poslova Bosansko-podrinjskog kantona Nusreta Hubjera i policijskog komesara Damira Bogunića. 

Kako je najavljeno, MUP Kantona Sarajevo pomoći će u opremanju materijalno-tehničkim sredstvima Upravu policije MUP-a BPK-a Goražde, te pružiti i administrativnu podršku pri zapošljavanju novih kadrova. Naime, MUP Kantona Sarajevo stavit će na raspolaganje svoje tehničke i informacione resurse kandidatima za nove policajce koje će primati Uprava policije MUP-a BPK-a Goražde. Podsjetimo, prošle godine je već realizovana ovakva vrsta saradnje na osnovu koje su testiranje u Sarajevu izvršili novoprimljeni mlađi inspektori i policajci koji su zaposleni u Upravi policije MUP-a BPK-a Goražde. Nastavno na tu saradnju, i ove godine će MUP Bosansko-podrinjskog kantona izvršiti testiranje i prijem 30 novih policijskih službenika. 

Kako je istakao ministar Nusret Hubjer, izuetno su zahvalni MUP-u Kantona Sarajevo Upravi policije za saradnju i podršku, te posebno za finansiranje školovanja kadeta na Policijskoj akademiji u Sarajevu za koje je MUP Kantona Sarajevo u prošloj godini izdvojio 125.000 KM.

Ministar Katica i policijski komesar Hajdarević tokom razgovora su istakli da će MUP Kantona Sarajevo - Uprava policije i dalje pružati svu potrebnu podršku MUP-u BPK pri provođenju procedure prijema policijskih službenika, a nastavit će se saradnju i po svim drugim pitanjima i ubuduće.