Skip to main content
Please wait...

Utvrđena dinamika daljnjih aktivnosti na realizaciji infrastrukturnih projekata MUP-a Kantona Sarajevo

24, May 2024

Održan je još jedan u nizu radnih sastanaka između MUP-a Kantona Sarajevo i Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo koji je strateški partner MUP-a na svim velikim infrastrukturnim projektima.

Zaključkom Vlade Kantona Sarajevo od 25.04.2024.godine, Zavod za izgradnju KS zadužen je za pribavljanje investiciono-tehničke dokumentacije za projekte: izgradnja centralnog objekta Ministarstva u ulici Kolodvorska, izgradnja hangara za potrebe Ministarstva na lokalitetu Stup, izgradnja objekta Policijske uprave Trnovo i PU Ilidža i izgradnja hangara za višenamjensku letjelicu – helikopter. Na današnjem sastanku predstavljene su aktivnosti poduzete na navedenim projektima i utvrđena dinamika daljnjeg postupanja.

Izgradnja centralnog objekta MUP-a Ks veoma je zahtjevan i kompleksan projekat kojem se pristupa sa posebnom pažnjom i uz stručne konsultacije svih relevantnih faktora, te je istaknuto da Zavod vrši pripremne aktivnosti na pokretanju postupka za odabir projektantske kuće koja će raditi idejni projekat nove zgrade. 

Istaknuto je da je završen idejni projekat i izdata urbanistička dozvola za izgradnju novih hangara MUP-a KS na Stupu, za: autoservis, radionicu vulkanizerskih radova, skladišta za rezervne dijelove i druge vrste materijala i kancelarijske prostorije. Uslijedit će izrada glavnog projekta, a procjena je da će se najkasnije u drugoj polovini ove godine pokrenuti postupak za izbor izvođača radova na izgradnji hangara.

Projektni zadatak za izgradnju hangara za višenamjensku letjelicu-helikopter bit će  završen sredinom narednog mjeseca, nakon čega će se pristupiti izradi idejnog projekta.