Skip to main content
Please wait...

Ministar Katica se obratio polaznicima Ljetne škole „Krizno komuniciranje u sigurnosnom sektoru“

27, May 2024

U organizaciji Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu danas je počela Ljetna škola „Krizno komuniciranje u sigurnosnom sektoru“, a jedan od uvodničara i predavača je i ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica. Pozdravljajući prisutne, ministar Katica ukazao je na značaj neformalnog obrazovanja kako bi se ukazalo na važnost komuniciranja sa javnošću u kriznim situacijama u sigurnosnim organima.

„Kao neko ko je involviran u rad sigurnosnog organa dugi niz godina i sa aspekta kriminalistike i sa aspekta odnosa s javnošću, tj. komunikacije s javnošću i medijima, želim čestitati organizatorima – Fakultetu za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije, na pokretanju ovog projekta i naporima koje ulažu. Evidentno je da postoji potreba za održavanjem obuka, radionica, ljetnih škola poput ove koje će 'pokriti' sve segmente važne za komunikaciju, gdje su pored predavanja iz sigurnosnog sektora, neophodna i predavanja iz oblasti medija i novinarstva. Rado ću podijeliti sa vama svoja iskustva i znanje iz ove oblasti kao jedan od predavača i nadam se da ćete sve ono što naučite tokom ove Ljetne škole, gdje učestvuju zaista eminentni predavači, primijeniti u praksi i uspostaviti kvalitetnu komunikaciju u organima u kojima radite,“ poručio je ministar Katica.

Dekan Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije prof.dr. Jasmin Ahić istakao je da će ova ljetna škola naučiti polaznike kako da primjenjuju moderne komunikacijske alate, prednosti i nedostatke istih, pokazati praktične primjere i najznačajnije, polaznicima će znanje prenositi eminentni profesori Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Hrvatske, Fakulteta bezbjednosti Univerziteta u Beogradu, Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu, Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu  i drugi. Ljetna škola traje do petka, 31.05.2024.godine