Skip to main content
Please wait...

Nastavak saradnje MUP-a KS i SFF-a: Gosti festivala svake godine daju najviše ocjene za rad policije

8, Jun 2024

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica i policijski komesar Fatmir Hajdarević održali su radni sastanak sa direktorom Sarajevo Film Festivala Jovanom Marjanovićem i Dževadom Mujanom, administrativnim direktorom festivala, na kojem su predstavljeni planovi za održavanje ovogodišnjeg 30. po redu filmskog festivala.

Izražena je zahvalnost na dosadašnjoj dobroj saradnji, te istaknuto da direkcija Sarajevo Film Festivala bez podrške, pomoći i koordinacije MUP-a Kantona Sarajevo ne bi mogla realizovati tako dobre festivale u prošlosti. Značaj i uloga pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo je tim veća što je prošlogodišnji festival porušio rekorde onoga iz 2019.godine po broju posjetilaca, kao i broju gostiju koji su posjetili Sarajevo tokom festivalskih dana.

„U svim anketama koje smo radili, gosti festivala najviše ocjene daju za 'osjećaj sigurnosti' u Sarajevu tokom boravka, a to ne bismo postigli bez podrške MUP-a KS,“ istakao je direktor Marjanović. Administrativni direktor Dževad Mujan dodao je da od gostiju veoma često dobijaju pohvale za profesionalnost i ljubaznost policijskih službenika. „Nerijetko nam se dešava da naši gosti dođu da pohvale policijske službenike koji su im izašli u susret kada se izgube u nekim ulicama, mahalama ili kada izgube svoje lične stvari. Ističu kako su to mladi policijski službenici, koji im daju sve potrebne informacije i komuniciraju s njima na engleskom jeziku. Baš su zadovoljni radom policije. Mi smo zaista zahvalni MUP-u KS na tome,“ istakao je Mujan.

Ministar Katica je najavio da će MUP Kantona Sarajevo i dalje biti partner Sarajevo Film Festivala za što bolju sigurnost građana i gostiju tokom ove filmske smotre. Direkcija SFF-a ove godine planira proširenje festivalskih lokacija u gradu, te će biti potreban i dodatni angažman policije. Policijski komesar Fatmir Hajdarević potvrdio je da će policija, kao i prethodnih godina, adekvatno odgovoriti svim zahtjevima SFF-a, te potrebama građana i turista.