Skip to main content
Please wait...

Zahvalnica za policijske službenike PU Centar

14, Sep 2023

Sarajevo, 14.09.2023. godine - Gradonačelnica Grada Sarajeva Benjamina Karić upriličila je danas u Vijećnici prijem za policijske službenike Kemala Hodžića i Nekira Đulića, te komandira PS Centar Muhameda Imširovića.

„Hrabri sarajevski policajci poslali su važnu poruku svim građanima Sarajeva i cijelom društvu. Ponosna sam na njihovo nesebično djelovanje i srčanost koju su pokazali na terenu. Hvala vam što ovakvim pričama vraćate povjerenje Sarajki i Sarajlija u nadležne institucije“, poručila je gradonačelnica Karić.

Policijski službenici Nekir Đulić i Kemal Hodžić nedavno su spasili život muškarcu na sarajevskom izletištu Skakavac, kojem je bila potrebna hitna medicinska pomoć – noseći ga nekoliko kilometara do ekipe Hitne pomoći.

„Onaj ko spasi jedan život kao da je spasio cijelo čovječanstvo. Želim da znate da Grad Sarajevo prepoznaje ovaj hrabri čin Đulića i Hodžića, ali i cijele PS Centar na čelu sa komandirom Muhamedom Imširovićem“, dodala je Karić, simbolično im uručivši zahvalnice.

„Hvala uvaženoj gradonačelnici Karić što je u ime Grada Sarajeva posvetila značajnu pažnju našim policijskim službenicima. Postupci kolega Đulića i Hodžića su lijep primjer vrijednosti koje baštini i na kojima počiva Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo“, rekao je komandir Imširović.

Uprava policije MUP-a KS