Skip to main content
Please wait...

Uprava policije MUP-a KS i FAZUOI: Potpisan Memorandum o saradnji

11, Oct 2023
zajednička fotografija

Sarajevo, 11.10.2023. godine - S ciljem osnaživanja i potvrđivanja obostranog opredjeljenja za nastavkom saradnje u oblasti edukacije, kao i pružanju pomoći u osiguranju efikasnog izvršenja poslova i zadataka vezanih za oduzimanje nezakonito stečene imovine krivičnim djelom, Federalna agencija za upravljanje oduzetom imovinom i Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo danas su potpisale Memorandum o saradnji.

Dokument kojim se reguliše buduća saradnja i uzajamna pomoć dvije institucije na polju unapređenja efikasnosti u borbi protiv svih oblika kriminala potpisali su policijski komesar Fatmir Hajdarević i v.d. direktor Emir Bašić.

Memorandum, koji prije svega ima za cilj adekvatnu implementaciju Zakona o oduzimanju nezakonito stečene imovine krivičnim djelom FBiH, potpisan je i s ciljem nastavka saradnje u oblasti stručne edukacije državnih i policijskih službenika i nosilaca pravosudnih funkcija u vezi s finansijskim istragama i oduzimanjem imovinske koristi pribavljene krivičnim djelom, te stvaranja potrebnih preduslova za izvršenje sudskih odluka vezanih za oduzimanje imovinske koristi u smislu odredbi Zakona o oduzimanju nezakonito stečene imovine krivičnim djelom.

Uprava policije MUP-a KS