Skip to main content
Please wait...

Radni sastanak s predstavnicima PU Istočno Sarajevo

Sarajevo, 10.11.2023. godine – U prostorijama Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, policijski komesar Fatmir Hajdarević i načelnik PU Istočno Sarajevo MUP-a Republike Srpske Branimir Šehovac, sa saradnicima, održali su radni sastanak.

Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo izrazila je zahvalnost kolegama iz PU Istočno Sarajevo za izvrsnu saradnju i pomoć prilikom lišavanja slobode švedskih državljana, osumnjičenih za ubistvo počinjeno na području Sarajeva 31. oktobra.

Obostrano je istaknuto zadovoljstvo visokim nivoom saradnje ove dvije policijske agencije, posebno u pogledu zajedničkog rada na provođenju operativno-taktičkih akcija usmjerenih na sprečavanje kriminogenih aktivnosti grupa i pojedinaca, kao i sprovođenju koordiniranih akcija lišenja slobode počinilaca krivičnih djela.

Dogovorena je zajednička aktivnost u oblasti regulacije i ubrzanja protoka saobraćaja na putnom pravcu Sarajevo – Igman, a sve s ciljem bržeg i sigurnijeg putovanja građana, posebno tokom zimske sezone.

Istaknuta je i potreba za nastavkom i unapređenjem postojeće saradnje i razmjene informacija, a sve u cilju poboljšanja stanja sigurnosti na području koje pokrivaju ove dvije Uprave.