Skip to main content
Please wait...

Akcija "Blažuj III": Jedna osoba lišena slobode

Sarajevo, 08.02.2024. godine – Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo tokom noći su proveli operativnu akciju „Blažuj III“, gdje su pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i uz naredbu Općinskog suda u Sarajevu izvršili pretres Privremenog prihvatnog centra „Blažuj“, u ulici Kamenolom, općina Ilidža.

Akcija je izvedena s ciljem pronalaska nelegalnog naoružanja, narkotika i drugih predmeta koji mogu poslužiti za ugrožavanje sigurnosti korisnika i uposlenika Centra ili potiču iz izvršenja krivičnog djela. Pretresom je obuhvaćeno ukupno 496 osoba.

Muškarac, A.J. rođena 1998. godine u Alžiru, slobode je lišen zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga (član 239. stav 3. KZ FBiH) kod kojeg je pronađena jedna PVC kesa sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Osumnjičeni je predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Prilikom pretresa objekta, pronađena je torbica u kojoj se nalazilo 38 paketića sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Također, pronađeni su i oduzeti predmeti (drvene palice i sl.) koji mogu ugroziti sigurnost korisnika i uposlenika Centra, i biti iskorišteni za nanošenje tjelesnih povreda.

 

Uprava policije MUP-a KS