Skip to main content
Please wait...

“Kultura na ulice 2024”: Obustava saobraćaja tokom koncerta

9, May 2024

Sarajevo, 09.05.2024. godine – Na zahtjev JU „Narodno pozorište“ iz Sarajeva, Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo dalo je saglasnost za privremenu obustavu saobraćaja ulicom Branilaca Sarajeva – na dijelu od raskrsnice s ulicom Ćemaluša do raskrsnice s ulicom Radićeva, ulicom Kulovića – na dijelu od raskrsnice s ulicom Obala Kulina Bana do raskrsnice s ulicom Maršala Tita, na dan petak, 10. maj 2024. godine, radi održavanja koncerta Monk Ansambla, Combine Quarteta i izvedbe jazz opere Blue Monday.

U ulicama Branilaca Sarajeva – na dijelu od raskrsnice s ulicom Ćemaluša do raskrsnice s ulicom Radićeva i ulicom Kulovića – na dijelu od raskrsnice s ulicom Obla Kulina Bana do raskrsnice s ulicom Maršala Tita, na snazi će biti potpuna obustava saobraćaja.

Ulica Ćemaluša za vrijeme izmjene režima saobraćaja bit će privremeno pretvorena u jednosmjernu ulicu; saobraćaj iz ulice Branilaca Sarajeva bit će preusmjeren desno ulicom Ćemaluša u ulicu Titova. U Ulici Ćemaluša na snazi će biti zabrana parkiranja.

Privremenu potpunu obustavu saobraćaja vršit će policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo u terminu od 18,30 sati do 22,15 sati.

Apelujemo na sve učesnice i učesnike u saobraćaju da poštuju naređenja ovlaštenih službenih lica u vrijeme realizacije ovih aktivnosti.

Uprava policije MUP-a KS