Skip to main content
Please wait...

Vogošća: Tri muškarca uhapšena, pronađena droga i oružje

14, May 2024

Sarajevo, 14.05.2024. godine – Policijski službenici Odjeljenja kriminalističke policije PU Vogošća, su preduzimajući operativno- taktičke  mjere  i  radnje  koje  se  odnose  na sprečavanje  izvršenja  krivičnih djela  Teška krađa u porodične kuće  i  vikendice  na području  općine  Vogošća, pronašli i lišili slobode R.B. (1996), A.K. (1999) i M.K. (2001) – svi iz Vogošće, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili više teških krađa (član 287. KZ FBiH) u periodu od 20. aprila do 13. maja ove godine. 

Izvršenim pretresima stambenih objekata i drugih lokacija koje koriste osumnjičeni, pronađen je značajan broj predmeta koje su otuđivali u proteklom periodu, dok je u stambenom objektu na području Novog Sarajeva, koji koristi R.B. pronađeno i oduzeto: dva PVC pakovanja sa sadržajem bijele materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu speed, bruto mase oko 2.614,00 grama; dva PVC pakovanje sa sadržajem suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, bruto mase oko 267,00 grama, jedna automatska puška sa četiri pripadajuća okvira; 351 komad municije različitog kalibra, kao i drugi predmeti od interesa.

Muškarac R.B. se tereti da je počinio i krivična djela Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga (član 238. KZ FBiH) i Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija (371. KZ FBiH).

Svi osumnjičeni su predati u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, a policijski službenici Uprave policije nastavljaju rad na ovom predmetu.

Uprava policije