Skip to main content
Please wait...

32. godišnjica: Obilježavanje godišnjice postrojavanja Prve brigade policije Stari Grad i osnivanja Odreda policije za specijalne namjene “Lasta”

17, May 2024

Sarajevo, 17.05.2024. godine - Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo i Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, učestvuju u obilježavanju 32. godišnjice postrojavanja Prve brigade policije Stari Grad i osnivanja Odreda policije za specijalne namjene „Lasta“.

U subotu, 18. maja 2024. godine, na Trgu oslobođenja – Alija Izetbegović, s početkom u 10.00 sati, bit će odata počast poginulim pripadnicima Prve brigade policije Stari Grad.

S početkom u 12.30 sati, na Centralnom spomen-obliježju šehidima i palim borcima Odreda policije za specijalne namjene „Lasta“ (ispred Građevinskog fakulteta) bit će odata počast svim poginulim pripadnicima Odreda „Lasta“.

Tim povodom, počasni vodovi policijskih službenika Sektora za policijsku podršku bit će postrojeni kod oba spomen-obilježja, a delegacije Ministarstva i Uprave položit će cvijeće i odati počast.

Ljubazno molimo da ovim događajima prisustvujete i ispratite ih u svojim programima. 

Uprava policije