Skip to main content
Please wait...

Izmjena režima saobraćaja u vrijeme održavanja „BH povorka ponosa“

21, Jun 2024

Sarajevo, 21.06.2024. godine – Na zahtjev organizacionog odbora „BH povorka ponosa“, Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo odobrilo je privremenu izmjenu režima saobraćaja na dan subota, 22.06.2024. godine.

U vremenu od 18.00 sati do 21.00 sat u ulicama koje obuhvataju rutu kretanja učesnica i učesnika javnog skupa u pokretu „BH povorka ponosa“ – od Historijskog i Zemaljskog muzeja, ulicama Zmaja od Bosne – Hiseta – Obala Kulina Bana – Kulovića, do Trga Susan Sontag, ispred Narodnog pozorišta – saobraćaj će biti obustavljan etapno – u skladu s prolaskom učesnika manifestacije, te procjenom policijskih službenika koji će vršiti osiguranje skupa i regulisati saobraćaj.

Podsjećamo da je na javna okupljanja zabranjeno nositi bilo kakvo vatreno ili hladno oružje, pirotehnička sredstva, kao i druge predmete koji mogu biti opasni po druge posjetioce. 

Napominjemo da je na dijelu saobraćajnica, i u neposrednoj blizini, gdje je planirano održavanje javnog skupa u pokretu zabranjeno korištenje dronova.

Uprava policije MUP-a KS