Skip to main content
Please wait...

Narodno pozorište: Privremena izmjena saobraćaja

15, Jul 2024
obustava saobraćaja 2

Sarajevo, 15.07.2024. godine – Na zahtjev JU „Narodno pozorište“ iz Sarajeva, Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo dalo je saglasnost za izmjenu režima saobraćaja ulicom Branilaca Sarajeva – na dijelu od raskrsnice sa ulicom Ćemaluša do raskrsnice sa ulicom Radićeva i ulicom Kulovića – na dijelu do raskrsnice sa ulicom Obala Kulina bana do raskrsnice sa ulicom Maršala Tita, na dan ponedjeljak, 15. juli 2024. godine radi održavanja  koncerta „Rade Šerbedžija i zapadni kolodvor“.

U ulicama Branilaca Sarajeva – na dijelu od raskrsnice sa ulicom Ćemaluša do raskrsnice sa ulicom Radićeva i ulicom Kulovića – na dijelu od raskrsnice sa ulicom Obala Kulina bana do raskrsnice sa ulicom Maršala Tita, na snazi je potpuna obustava saobraćaja.

Saobraćajnica Ćemaluša za vrijeme izmjene režima saobraćaja će biti privremeno pretvorena u jednosmjernu, u istoj će biti zabranjeno parkiranje, a nadolazeći saobraćaj iz ulice Branilaca Sarajeva preusmjeravat će se desno ulicom Ćemaluša u ulicu Titova. 

Privremenu obustavu saobraćaja vršit će policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo u terminu od 20,00 do 23,00 sata.

Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da poštuju naređenja ovlaštenih službenih lica u vrijeme realizacije ovih aktivnosti.